"ЗНАТИ НАШИХ" - ЦЕ ДУЖЕ ДОРОГО
(...нам ВЖЕ заплатили мільярди доларів, а ми й досі не зрозуміли ЗА ЩО)
Чому Байден сказав, що УКРАЇНЦІ НЕЙМОВІРНІ і чому Джонсон сказав, що настав наш ЗОРЯНИЙ ЧАС?
...
Почну з того, що бачить в нас Захід, а ми не бачимо.
...
Сьогодні, прямо зараз, прямо перед нашим носом і очима відбувається, без перебільшення, якийсь просто неймовірний та дивовижний ФЕНОМЕН, а ми його не те, що не досліджуємо, а навіть майже не звертаємо уваги.
Цей феномен дуже дорого коштує, дуже самобутній і дуже зворушливо живий
І називається він
УКРАЇНСЬКА САМООРГАНІЗАЦІЯ
Це такий собі відчайдушно-кмітливий, обурено-веселий і надзвичайно злагоджений та дієвий людський мурашник, який, зустрічаючи якийсь важливий життєвий виклик, незважаючи на його силу і розміри, відважно кидається на нього і дружньо перемагає.
Весь світ, відкривши здивовано рота і затамувавши подих дивиться як ми буквально робимо неможливі речі та творимо чудеса, розбиваючи вщент всі їх (і навіть власні) прогнози і припущення, а ми навіть не усвідомлюємо в чому наша справжня сила і якими неймовірними для всього світу будуть її наслідки.
...
От дивіться.
Що відбулося?
Як тільки українці почули чи побачили перші вибухи, то майже миттєво (в когось одразу, а в когось після декількох годин чи навіть діб первинного шоку) відбулось наступне:
-всі миттєво забули про сварки, чвари та негаразди між собою і рішуче зібрались разом (можна сказати - в один великий майдан, а насправді - в мережу майданів: військо, влада, волонтери, кібервійсько і т.п.)
-кожен визначив (але більш схоже що відчув) де саме його місце і інтуїтивно але ініціативно зайняв його.
-майже миттєво всі увійшли та освоїли кожен свою роль по ходу самого процесу, стали шаленно підтримувати один одного, постійно, швидко та вдало адаптуючись під обставини та підручні засоби
-кожен став творити нові неймовірні методи вирішення виникаючих перед ним задач, віртуозно узгоджуючи свої дії з іншими учасниками процесу, як по горизонталі, так і по вертикалі
-всі запрацювали люто але людяно - тобто рішуче але творчо, хазяйновито але натхненно, самовіддано але з гумором, з добрим матом але з гарними піснями, і кохаючи один одного та свою країну-неньку
І от що тоді відбулось:
- дуже швидко були досягнуті просто неймовірні результати (втримались, відбили орків з півночі, зберегли свою ППО, захопили техніку орків, навчились стугнами збивати вертольоти, а нептунами крейсери, навчились сіяти бавовну в лаптєстані і т.д), тобто результати, на які ніхто в світі не розраховував і не вірив (крім нас, звичайно).
- ще неймовірнішими стали ставати ми самі (а це історії неймовірної мужності, взаємопідтримки, витримки, винахідливості та неймовірної і зворушливої хозяйновитості)
- наша неймовірність результатів не менш неймовірно та дієво вплинула на порозкривавших, дивлячись на нас роти, наших партнерів - вони самі немов ПРОСНУЛИСЬ і також розпочали робити неймовірні речі (нам - потоки грошей і зброї, лаптям - санкції, а також створення коаліції із 40 самих розвинутих країн світу)
- від всього цього неймовірно швидко стали відбуватись неймовірні зміни і у нас в країні, і в Європі, і в цілому світі (об'єднання Заходу, відновлення НАТО, лендліз, ембарго, намір реформувати ООН, ВОЗ і т.п)
Іншими словами очевидно наступне:
- наша національна здатність до САМООРГАНІЗАЦІЇ сама по собі здатна робити неймовірні речі не просто ймовірними, а майже миттєво (у історичному вимірі) РЕАЛЬНИМИ
Питання тільки в одному:
А ЯК МИ ЦЕ РОБИМО?
І це вже не перший раз.
Як тільки перед нацією з'являється достойний виклик, ми якось "включаємо" ось цю свою неймовірну самоорганізацію і добиваємось бажаного.
ЯК МИ ЦЕ РОБИМО?
Що мене зараз дивує, так це те, що ні наша інтелектуальна, ні політична, ні якась інша еліта чомусь не задається цим питанням (чи може я помиляюсь?)
Що завгодно досліджується - економіка, військові стратегія і тактика, наш майбутній політичний устрій, відбудова країни, податкові зміни, особливості мислення людини постмодерну чи навіть метамодерну, деталі і подробиці покупки твіттера Маском і ще багато чого.
Я не проти цього, і це також дуже потрібне.
Я одного не розумію - чому ми не вивчаємо і не досліджуємо САМИХ СЕБЕ.
Чому ми не задаємось цим простим, але імхо самим головним питанням:
ЯК САМЕ МИ РОБИМО ЦІ СВОЇ НЕЙМОВІРНІ РЕЧІ?
...
Чому я САМЕ ЦЕ питання зараз задаю?
Тому що ми це уже робимо на протязі всієї своєї історії (від Святослава до Сірка і до останніх майданів), але до цих пір ми так і не усвідомили, ЯК МИ ЦЕ РОБИМО.
Тому зараз я відповім як підприємець.
Достатньо зробити три речі:
1.Усвідомити алгоритм самоорганізації
2.Навчитись його монетизувати
3.Налагодити експорт
і маємо неймовірно впливову і авторитетну країну, яка здатна вирішувати неймовірні задачі по всьому світу, неймовірно збагачуючи цим (як матеріально, так і духовно) як своїх "клієнтів", так в своїх власних громадян.
Тобто, самих себе.
І це, блін, було б дуже круто!
...
Чому саме це питання ЗАРАЗ на часі?
Бо вже навіть Борис Джонсон це зрозумів, він вчора так і сказав:
"Українці, зараз настав ВАШ ЗІРКОВИЙ ЧАС!"
Вони бачать, що ми зробили те, що НІХТО І НІКОЛИ ЩЕ НЕ РОБИВ!
Вони бачать, що МИ ЗДАТНІ ТАКЕ РОБИТИ і надалі.
І вони ДУЖЕ ЦІНУЮТЬ ЦЕ
На відміну від нас
...
От якось так я тепер розумію цей заклик
"ЗНАЙ НАШИХ".
Що скажете?
#війна_за_майбутнє
Валерий Стрильчик
===
малюнок @Юрій Григорович Журавель