HELEN CHANNEL - международный форум-рупор об исследованиях прошлых воплощений, а также о жизни в текущем воплощении

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

К чату "Будни ап..." 2.0 Война-2022 (ч.3) - архив хроник журналиста

Сообщений 261 страница 280 из 419

261

За 5 годин в Києві почула стільки маленьких історій, що вистачить на цілий рік, на цілу книжку вистачить.
Біля метро Кловська мама і дівчинка років 10 чують, як гримить грім. Мама лякається, мама хапається за серце, а дівчинка спокійна. Дівчинка обіймає маму тоненькими руками, дівчинка голубить її, каже: нунуну, не переживай, це ж зовсім інший звук. Зовсім! Мамулю, відкрий очки, це просто літній дощик, теплий, як ти любиш…
Дівчина кричала на хлопця посеред вулиці: Вадік! На шо ти мені здався! Ти бачив, хто в Києві щодня! То Шон, то Пен! То Джонсон, то Бренсон! Вадік, у тебе нема шансів!
Знайома надіслала повідомлення: Ясю, можеш допомогти, треба 50 тисяч - не вистачає на автівку на фронт. Тільки прочитала, приходить: відбій, вже зібрали. Неймовірні люди.
По вулиці вздовж вокзалу йшов військовий і ніс на собі рюкзак, якісь пакунки, маленького хлопчика в окулярах, маленького мохнатого собаку і чималенький торт. Позаду йшла жінка і плакала, і усміхалася, і торкалася його руки легенько. Ніби перевіряючи, що це справді він. Що він справжній.
В ліфті їхала родина.
— Мама, мама, мама, пам’ятаєш ти обіцяла мені кошеня?
— Так, пам’ятаю.
— Так от, мені треба три кошеня! Я назву їх Зе, Се, і У. Ну типу по-китайськи. А разом вони будуть ЗСУ!
Жінка зі срібним волоссям сказала в слухавку: це звісно не найкраще літо, але ж мені тільки 80… Все ще буде…
Вечірній Київ вмивався дощем, вмивався сльозами щастя за тих, хто повернувся, вмивався сльозами горя за тими, хто пішов на небеса і дивиться тепер за нами з великих чудернацьких хмар. Вечірній Київ всіх обіймав, і Шона, і Пена, і Річарда, і Бренсона, і навіть Вадіка. У Києва на всіх вистачало любові, вистачало терпіння, на всіх віри у перемогу вистачало.
Люблю вас, люди.
Сананда СоулСпейс

0

262

Дмитро Калинчук Вовнянко, военний журналист:

ЛИСИЧАНСЬК

Ми залишили Лисичанськ. Там де я, ця новина настрій зіпсувала але шоком не була. Всі і так знали що таке можливо. Знали, що частини відводять. Що тримати позиції нереально, бо вже нема чого тримати. Можна відбивати ворога який ломиться в атаку, але нічого не можна зробити з тонами вибухівки які падають з неба з інтенсивністю хорошої зливи. Окупанти в своєму репертуарі – вогневий вал, за ним наступ. Боєприпасів вони не те що не жаліють – роблять вигляд ніби у них боєприпасам кінця-краю нема.

Ми залишили Лисичанськ. Ой ні, я не буду повторювати банальностей про те, що ми виснажуємо ворога і що за кожен наш кілометр ворог платить сотнями рил. Про це сказано вже стільки, що не почути міг або дурень або панікер. До обох категорій звертатися марно. Я скажу інакше, ми іншого виходу не маємо. Ми три роки тому обрали владу яка хотіла «просто перестати стріляти» і «шукала мир в очах Путіна». За якої скорочували бойові бригади і не створювали запасів форми і боєприпасів. Москва в той самий час ударно готувалася до війни. Ви всерйоз вважаєте, що тепер ми маємо протягом пари місяців Росію одною лівою? Я до речі нагадаю, що президент який пропонував «зупинитися десь посередині», в часи коли Маріуполь і Херсон були наші, ще й зараз має немалий рейтинг. Ще й зараз посполиті йому щиро вірять, як вірили свого часу Брюховецькому а не Дорошенко, і Петрику а не Мазепі. Ви чекали чогось іншого?

Ми залишили Лисичанськ. Вам боляче? То вам так здається. Біль того хто горює від цієї новини у тилу – ніщо порівняно з болем солдата, який залишає позицію. Пішки. З чорним від нагару «покемоном» на плечі і кількома коробами набоїв в руці. Брудний і запилений. У пітних бронику і касці. На жарі за 30 град. Я бачив таких бійців. В їхніх очах було все. Сором – від того що лишають свою землю. Біль – бо це неймовірно важко. Почуття обов’язку, бо солдат виконує накази. Віра – що скоро повернемося. Все це на тлі нелюдської втоми, людини яку тижнями глушили артою – серед пилюки під палаючим сонцем. Вам боляче? Розкажіть це їм.

Ми залишили Лисичанськ. Я знав що до цього іде? Так знав. Чому не казав? Зустрічне питання, а ким би ви мене назвали, скажи я таке? Подякуйте неначасникам, завдяки їм наразі кожного хто каже правду називають панікером. Бо правда псує рейтинг Найвпливовішого. А якщо в Найвпливовішого не буде рейтингу, до влади прийде гетьман, якмй зараз забезпечує армію БПЛА, пікапами і вантажівками.

Ми залишили Личичанськ. Що далі? Та те що й раніше. Оборонятися і виснажувати. На нових рубежах. Скільки? Скільки треба. З нинішньої ситуації є два виходи – перемогти і здатися. Здаватися я не бажаю, я не для того взяв зброю в руки.

Тому ми переможемо. Скажете неможливо? Якщо сказали – ви вже програли. А я – ні. І хлопці зі зброєю навколо мене – ні. Ми – Чорні Запорожці. Ми – 72-а механізована! Ми битимемося, поки руки зброю тримають. А з нами – Королівська піхота, бригада Острозького, ДШВ, ССО, танкісти, авіація. Всі Збройні сили України.

Вони хотіли охопити нас ударами від Києва і Миколаєва – провалилися. Вони поривалися охопити нас ударами з Сумщини і Запоріжжя – провалилися. Вони силилися оточити нас ударами з Ізюма і Гуляйполя – провалилися. Вони жестом доброї волі забралися нафіг з острову Зміїний. Вони ганебно втекли з Київщини, Чернігівщини та Сумщини. Ми топимо їхні кораблі і бурові.

Україна опирається.

Ми втратили багато території? А поляки у 1920 р. відступали до Варшави. Для Москви це дуже погано закінчилося. Все ще попереду.

Я вірю своїм командирам. Я вірю головнокомандувачу Залужному. Ми здамо цей іспит на право називатися нацією і жити у власній державі. Ми обов’язково повернемося в Лисичанськ, Сіверодонецьк, Маріуполь, Херсон, Донецьк та Луганськ.

Можна у це не вірити. А можна на це працювати. Допомагаючи волонтерам, наприклад. Як говорить класика світової мудрості «Кожному воздається по вірі його».
.................

❗️Об обороне Лисичанска от непосредственного участника событий.

▪️Рекомендуем почитать всем и каждому. У тех, у кого возникают сомнения по-поводу "сдачи" Лисичанска - читать в первую очередь

Всё отвоюем, всё вернём! Слава Украине! Слава ВСУ! ❤️🇺🇦

Политика Украины |

Отредактировано Натали (2022-07-04 14:07:36)

0

263

«Їхнє пекло ще попереду — потрібно впізнати родича. Пошук чорного пакета з відповідним номером займає деякий час. Санітар попереджає рідних, що загиблого не одразу забрали з поля бою, і уточнює, яку особливу прикмету потрібно шукати на тілі. «Нігтики на лівій руці, два приплюснуті, він якось сильно вдарив молотком — так і зосталися плоскі», — говорить чоловік. Помітно, що йому зле від запахів, але він тримається. «Дай Бог, щоб там була рука», — тихенько шепоче санітар моргу, розкриваючи пакет. За кілька секунд просить підійти ближче для впізнання: він дістає руку, чоловік відказує: так, це ті самі рідні пальці. Упізнаного Героя вантажать на каталку, кілька тіл, які потрібно було дістати, щоб добратися до його тіла, пан Олег завантажує назад до буди. Чоловік, що отримував тіло, сидить навпочіпки, закривши обличчя руками».

На мою суб‘єктивну думку, на Громадському сьогодні вийшов текст номер один, якщо брати старт із 24 лютого.
Таких текстів ще ніхто не робив.
Бо лише Мирослава Ільтьо могла поїздити сотні кілометрів у машині, в кузові якої знаходяться 14 тіл Захисників і розвезти їх додому, туди де їх найбільше чекають. А потім від душі написати. А Мирослава вміє майстерно.

«Кожне тіло — це чийсь Всесвіт», — каже водій «Грузу 200» Олег. Вже чотири місяці він без вихідних і нормального сну возить чиїсь Всесвіти в останню їхню путь, на останнє побачення з найближчими.

Ви мусите це прочитати!
Посилання — в коментар нижче - і.

https://hromadske.ua/posts/vijskovij-ro … mu-do-mami
.

«Батьки телефонують і кажуть: «А можна ми приїдемо опізнавати?» Але що там опізнавати? Ми ж не можемо викотити 160 тіл і всіх показувати. Деякі з них — без рук, багато — без голів. Часто вони надходять в активній стадії розкладання, гниття, випаровування. Ми й раніше бачили загиблих, але їхні тіла були цілі. Я розумію, що це незворотний процес. Вони мені навіть не сняться, я настільки втомлююся на роботі, що не думаю про це».
«Він же не мучився?» — перепитує жінка в Олени.
«Гадаю, ні. У нас усі військові навчені. Вони мають аптечки, і коли хтось із побратимів отримує поранення, одразу знеболюють одне одного. Не переживайте за це…» — заспокоює Олена й шукає в телефоні інформацію, коли саме був поранений і помер Віталій.
«Зрозуміла? 8 числа — от чого мене того дня так колотило», — каже мама військового жінці, яка стоїть поряд із нею.   

Її син – Віталій Удод – перший азовець, якого після повномасштабного вторгнення могли поховати у відкритій труні.

На Громадське сьогодні знову важкий болючий, але дуже потрібний матеріал.
Наша Olesya  Bida два дні провела з патронатною службою «Азову» і бачила всю ту пекельну роботу, яку вони зараз роблять - зустрічають тіла, опізнають, телефонують родичам, щоб повідомити про загибель, організовують експертизи днк, беруть на себе всю паперову роботу — щоб рідні отримали компенсацію, організовують похорони, супроводять поранених, влаштовують для них максимально потрібну реабілітацію.

Олена Толкачова — ви — не ангели, ви — боги!
Задонатьте на патронатну службу «Азову».
І читайте наш матеріал — у коментарі нижче.

https://hromadske.ua/posts/na-pohovanny … boyu-azovu
.

Отредактировано Натали (2022-07-05 07:59:32)

0

264

Не виходять з голови озвучені цифри наших втрат — 200-500 українських бійців на день. Про 500 казав Арахамія. Щоб вони не були просто цифрами, бо що таке 200 чи 500, мій мозок трансформує їх у те, що добре уявляється. Цього вчать на різних курсах чи тренінгах із журналістики.

Наприклад, у купе 36 місць. Тобто 200-500 бійців — це потяг, цілий потяг із 6-15 вагонів. Уявляєте, був довгий потяг, битком набитий чоловіками зі своїми болями, сім‘ями, радощами, тараканами в головах і… нема. І це всього за день.

Або моє село. 2 тисячі жителів. Є село. Десятками, навіть сотнями років воно є. Хтось народжується, хтось помирає, хтось виїжджає. Але воно є. І от якийсь тиждень — і нема. Нема навіть сліду. Залежно від інтенсивності боїв…

Просто, як каже Олексій Кушнєр, вибачте, Олексію, не дослівно: значення має твоє життя до війни. Був ти соціально-активним, про твою загибель буде знати вся країна. Був простим сільським хлопцем, може, сільський голова дасть якусь замітку в районній газеті…А може і не дасть.

А поїзд із кількома вагонами тим часом щодня йде в небо

Христина Коцира.

0

265

Восени, коли я верталася з Херсону після зустрічі з Віктором Гандзюком, мені здавалося, що я не витримаю. Я ридала в подушку в купе, а потім кричала в лісі, бо так боляче було, а це ж була лише порошиночка того болю, що всі роки після загибелі Каті відчував батько.

Пам‘ятаю, сказала тоді Боді, що не треба дітей виховувати такими. Хай будуть нормальними — поспав, поїв, заробив, відпочив, ніяких мітингів, ніякої боротьби, ніякого «Україна понад усе!».

Після 24 вже думала, що не працює ця формула, бо російські ракети знищують всяких — внє палітікі, какая разніца, люблю расію, патріотів, лівих, космополітів, правих.

Але ось кілька днів, як тільки дізналася про смерть Романа Ратушного, думаю про те саме, що і після поїздки до Херсону: був би він простим заурядним хлопцем, мабуть, був би ще живим.

Однак, тепер точно знаю — лише життя як у Каті чи Роми має сенс. Хай воно було коротким, але з сенсом, ідеєю, вогнем. Бо нащо життя — поїв-поспав, але прожив довго і не лишив нічого за собою?

Тому сподіваюся, що мої діти будуть активними, будуть боротися за справедливість, ходити на мітинги і, якщо не дай Бог, і тоді треба буде — будуть вмирати за Україну. Це вже від нас залежить, чи їм доведеться. Або будуть жити не лише для себе, задовольняючи власні потреби, бо ми зрештою чимось та й відрізняємося від тварин.

… Вчора, коли Бодіна мама журилася, що «Богдан знову їде туди, куди війна», Ніна зверхньо глянула на бабусю — «А що йому тікати до Польщі і ховатися?»

На фото Роман Ратушний. На початку березня десь у Києві. Красивий і навіки молодий.
Христина Коцира

0

266

«Ночь темнее всего перед рассветом»

Пожалуй, именно эта фраза сейчас лучше всего подходит для описания Харькова.

Я достаточно где побывал, но никогда не видел таких темных ночей в городе. Это не может не броситься в глаза первым же вечером по приезду в город. Выглянув в окно, нужно минимум пару минут чтобы глаза адаптировались и можно было хоть что-нибудь увидеть. Это светомаскировка, комендантский час и отсутсвие луны. Никогда не видел столько звёзд в городе.

Сразу после этого я начал думать с какой крыши лучше всего снять город в таком виде, это невозможно пропустить. Раньше я уже делал много вечерних фото с крыш, но это совсем другое, и лазить по крышам ночью в прифронтовом городе в комендантский час под звуками сирен и взрывов тот еще экшн, но все получилось.

Каждый кадр из этой панорамы делался по 7 минут, т.к нет практически ни одного источника света в городе. Благодаря этому звезды превратились в следы, которые очень похожи на летящие ракеты.

Но город стоит, над Горсоветом развивается украинский флаг, а справа виднеется зарево от рассвета и силуэт строительного крана. Это значит, что скоро победим и отстроимся, рассвет уже близко🇺🇦

p.s: самым смелым, для полного погружения, ссылка на запись звуков города, во время которых я делал кадр. (на 1:29 можно услышать один из

Паша Иткин

0

267

Під час війни влучне слово та образ деколи може стати сильнішою зброєю, ніж HIMARS. Особливо якщо йдеться про донесення правди в Україні та за кордоном. 🇺🇦

Ми поспілкувалися з ілюстраторами, які створюють малюнки на тему війни, і розпитали, як змінилося їхнє життя (https://nashkiev.ua/culture/viina-ochim … inii-front) з 24 лютого. А ще дізналися, чому деякі митці опиняються у "тіньовому бані" в соцмережах.
джерело: Наш Киъв

0

268

Олег Ковалевський:

Історична картина (близько тисячі років), увіковічнена в Софії Київській, зображає чотири славетних королеви: Франції  - Анна, Угорщини - Анастасія, Норвегії, а потім Данії -Єлизавета, Англії - Агата. Всі вони доньки Ярослава Мудрого, великого  князя Київської Русі. В цей час чоловіком Польської принцеси був їхній брат Ізяслав, королевою сестра батька. Інший Володимир був чоловіком принцеси Німеччини. Мама їхня була принцесою Швеції Інгігердою, брати якої були королями Швеціі і Даніі.

Вся Європа без виключення мала родинні зв’язки з Київською Руссю - Україною! За 100 років до заснування села Москов.

Але повернемось до наших королев, бо кожна з історій про них - це Голлівуд відпочиває! Чи знаєте ви, що теперішня королева Англії Єлизавета  - потомок нашоі королеви Агати? Чи не тому Англія вірний друг Украіни в ці визначальні часи? Чого лише Борис Джонсон вартий!

А донька Агати Маргарита стала не лише королевою Шотландії, але й її святою! Бо за життя найбільше храмів Божих побудувала і добрих справ зробила.

А далі і Річард Хоробре серце, і Марія Стюард - з нашим, тобто Агатиним, королеви з Києва корінням!

Шановний Макроне, а вам слід нагадати про легендарну Анну Киівську, яка стала королевою Франціі, знаючи 4-ри мови. Привезла  Євангеліє, на якому присягали чи не всі королі Франції, написане у Києві. Кров королеви Анни текла у 18-ти королів Франції (!).

А  ще про те, як саме цей легендарний портрет 4-х сестер з Києва, які стали королевами Європи, врятував святу Софію від Московського мракобісся! В 30-х її за бажанням ката Сталіна, ідеала путіна, мали підірвати! Вже заклали вибухівку… 1000-літнє диво архітектури саме у Києві, викликало жабу у московських безбожників.
І раптом ультиматум від Франції:
- Якщо посмієте спаплюжити портрет нашої  легендарної королеви Анни, зруйнувати витвір рук батька нашої королеви, наша країна розриває дипломатичні відносини! Одразу ж!
… Ага, такі рішучі попередники були у вас, властьімущі французи! Від Жанни д‘Арк, а не Ліпен корінням!

Ось так французи і врятували нашу Софію! Ім би ще тепер мову ультиматумів щодо путлера вивчити!
І тут ще угорцям варто нагадати
нашу- їхню королеву Анастасію. Бо саме завдяки заступництву Києва і могутніх Київських князів угорський король  Андруш, чоловік Анастасії, був врятований від смерті! Бо на той час  Київська Русь була НАЙБІЛЬШОЮ державою  Європи. І найвпливовішою!

Може тому так впевнено вела себе і не визнавала жодних ультиматумів вже відома нам королева вікінгів Єлизавета? Рідна сестра згаданих королев.

Ну ви ще чули десь, щоб одна жінка стала за життя спочатку королевою Норвегії, а потім Данії? А наша Єлизавета стала! І ще й доньку королевою зробила. А ще врятувала принцесу Англії  сироту Гіту від ненависного шлюбу… і послала… ну як руский корабль найгрізнішого самодержця, який спробував їй погрожувати. А потім віддала ту англійську принцесу Гіту за київського короля Володимира Мономаха!
Бачите скільки у нас англійського? Французького, нормандського, датського, шведського, польського, норвежського, угорського? Де тут рашистське?

Ось яке у нас, украінці міцне коріння  ВЖЕ було ЄВРОПЕЙСЬКОГО роду!
КОЛИ ЩЕ НЕ БУЛО МОСКВИ! Хто там де думає пускати нас в ту Європу чи ні?

Та в нас тепер тих Річардів Хоробре Серце - мільйони! Єлизавет і Анн, Агат і Анастасій - не менше! І те, що розбрелись вони у час воєнного лихоліття біженками - то тимчасово! Вони ще стануть королевами! А Україна - членом Євросоюзу. А хто сумнівається - розкажіть ім ось цю історію! І те, що Київ дав 158 королев і королів Європі! І ще дасть! Вірмо і діймо! Разом до перемоги!

КОММЕНТАРИИ

Просто на всём земном шаре правят - лицемеры, и как раз война в Украине показала народу всего мира истинные лица своих правителей , особенно это касается "гарантов" безопасности Украины -сша и великобританию, которые в 2014году подписали данный документ, ну и конечно есть человек у которого должность позволяет решить любой конфликт, когда есть угроза человечеству или планете в целом, и щас как раз эта угроза есть, потому что в Украине достаточно АЭС станций, которые бомбят руские уроды, чтоб нанести вред человечеству и планете в целом - это "папа римский", оказался тоже непонятно кем, ему бы детский садик охранять - МАКСИМУМ!!! ИЛИ ЦЕРКОВЬ ТОЖЕ ПРОДАЛАСЬ ИЛИ СТАЛА ЛИЦЕМЕРИТЬ???

Отредактировано Натали (2022-07-08 13:24:25)

0

269

Катерина Соловьева астролог:

ЗАПРЕТНАЯ ТЕМА В РАШКЕ.
КОНОТОПСКАЯ БИТВА: ПОБЕДА УКРАИНСКОГО ВОЙСКА НАД МОСКОВСКИМ

Всем привет 🤩 8 июля 1659 года в битве под Конотопом армия гетмана Ивана ВЫГОВСКОГО при поддержке Крымского хана в двухдневном бою нанесла сокрушительное поражение войскам князя Алексея ТРУБЕЦКОГО, вынужденного отступить в пределы московского царства. Историк XIX века Сергей СОЛОВЬЁВ так описывает реакцию царя на известие об этом событии:
«Цвет московской конницы, отбывший счастливые походы 1654 и 1655 годов, погиб за один день, и уже никогда после того царь московский не был в состоянии вывести в поле такого блестящего войска. В жалобной одежде вышел царь Алексей Михайлович к народу и ужас охватил москву. Удар был тем труднее, что был неожиданным, да ещё после таких блестящих успехов!.. сейчас ТРУБЕЦКОЙ, на которого было больше всего надежд, «человек утончённый, в воинстве счастливый и недругам страшный», погубил такое огромное войско! После взятия стольких городов, после взятия столицы литовской, царский город задрожал за собственную безопасность: в августе по государевому указу люди всех чинов спешили на земляные работы для укрепления москвы. Сам царь с боярами часто присутствовали при работах, окружающие жители с семьями, пожитками наполняли москву, и ходил слух, что государь уезжает за Волгу, за Ярославль».
Эта битва оставалась долгое время едва ли не самой запретной темой в рашистской и особенно советской историографии. На протяжении веков информация о ней умалчивалась, потому что правда о событиях под Конотопом развенчивала такие великодержавные мифы, как об «исконном стремлении украинцев к союзу с рашкой», о том, что «в истории орки никогда не воевали с украинцами», о «естественном анархизме украинцев, их неспособности к собственному государственному строительству». И, конечно же, это сражение продемонстрировало стремление Украины 🇺🇦 отстоять своё право на собственный национальный путь и засвидетельствовало цивилизационный выбор украинского народа – на Запад.
И сейчас мы продолжаем делать то же самое, выигрывая стратегически это цивилизационное противостояние. Друзья, в своём посте от 17 июня я рассказывала о том, чем будет характерен для Украины 🇺🇦 День летнего Солнцестояния ☀️: «Судя по всему, начиная с третьей декады июня, мы станем свидетелями упорной, можно даже сказать изнурительной и изматывающей работы наших вооружённых сил на поле брани. Только благодаря этой выносливости и стойкости возможно «оздоровление» нашей страны и преодоление выпавших на её долю бедствий и лишений. И у нас всё получится, потому что у нас будет ощутимая финансовая поддержка, всестороннее обеспечение и партнёрская помощь от наших союзников, наличие которых обеспечат лидеры нашего государства. Друзья, опять-таки повторюсь: я не военный эксперт, но до конца сентября можно ожидать новых значительных успехов Вооружённых Сил Украины 🇺🇦».
Итак, что же произошло с тех пор?
- 20 июня ВСУ 🇺🇦 успешно взорвали нефтедобывающие платформы в Чёрном море, так называемые «вышки Бойка», которые были отжаты рашкой у Украины 🇺🇦 после аннексии Крыма. Это считается огромной победой, так как их основная функция – место базирования военного электронного оборудования, радарных комплексов и ПВО орков. Также оттуда осуществлял свою диверсионную деятельность рашистский спецназ морской пехоты, а большой радарный и магнитный «засвет», который давали вышки, прикрывали корабли рашки от нашего вооружения.
- 22 июня на Новошахтинском нефтеперерабатывающем заводе в Ростовской области произошёл взрыв после ударов украинских беспилотников-камикадзе. Особенность этого случая заключается в том, что объект расположен более, чем в 200 километрах от территории, контролируемой Украиной 🇺🇦.
- Полное освобождение острова Змеиный от оккупантов, что полностью лишило мордор контроля над акваторией в юго-западной части Чёрного моря.
- 3 июля ВСУ 🇺🇦 нанесли удар по аэродрому во временно оккупированном Мелитополе, около 200 рашистов погибли, ещё 300 ранены.
- За последнюю неделю уничтожено почти два десятка стратегически важных складов с боекомплектами в глубоком тылу русни.
- Освобождён ряд населённых пунктов в Херсонской области, а до Херсона осталась пара километров.
В своём посте от 28 июня я предполагала: «Из-за искажений Чёрной Луны ситуация на фронте может нам казаться нудной и даже монотонной. Так будет хотеться иногда крикнуть: «Ребятушки, родненькие, ну, пожалуйста, ну, поднажмите ещё чуть-чуть!»… лучше просто не тратить свои нервы на подобные переживания: силы нам нужны для продолжения борьбы». Знаю, многие переживают из-за ситуации на Востоке Украины 🇺🇦. Друзья, там мы тактическую уступку обменяли на стратегический успех. Войска рашистов измотаны – задачу свою мы выполнили: сейчас они остаются без оперативных запасов, техники, топлива и боеприпасов. Так что не поддаёмся на соблазны Чёрной Луны поныть и поплакаться, а планомерно и методично идём к нашей победе.
СЛАВА УКРАИНЕ! 🇺🇦

------------------------------------------------------
Використовуйте енергії Всесвіту з користю для себе!
Телеграм-канал «Прогноз астропогоди з Катериною СОЛОВЙОВОЮ»: щоденні астропрогнози, астроцікавинки, астропідказки та астролайфхаки, корисні для всіх знаків Зодіаку

0

270

Жили себе спокойно угнетаемые какими-то нациками украинские города. Мариуполь, Харьков, Чернигов, Изюм, Херсон, Мелитополь, Ирпень, Гастомель, Буча, Бердянск и ещё десятки других. Работали магазины, аптеки, кинотеатры, кафе и рестораны.

Угнетаемые люди, говорили на том языке, каком хотели. Смотрели те фильмы, какие хотели. Читали книги, какие хотели. Україномовні, русскоязычны, англо, немецко, французо и ещё фигпоймикакие язычны. Угнетаемые нациками люди, влюблялись, женились, разводились.

Строили дома, покупали и продавали квартиры, делали ремонты в квартирах и ездили на отдых. А вернувшись с відпочинку, думали куда поехать в следующий раз. Десятки миллионов людей наверное с кем-то ругались, а потом конечно мирились. Ходили на футбол и садили картошку. Гуляли с собаками в своих парках, ездили на дачу, сидели с удочкой на берегу реки, строили планы, мечтали! И ежегодно 31 декабря поднимали бокал с шампанским, желая друг другу, чтобы наступающий год был ещё лучше и ещё успешней. И главное! Чтобы все родные и близкие были живыми и здоровыми…

А потом, 24 февраля 2022 года пришли «браццкие с¥ка асвабадители». Сразу и ко всем. Миссия у них была великая (как они себе придумали), освободить угнетаемых от нациков.

Кто просил? Какие такие нацики? Непонятно…

И так завзято русский мир стал освобождать, что миллионы украинцев освободили от всего.
От домов, квартир, дач.
От планов на будущее.
От привычных, а потому малозаметных благ жизни.
От тепла, света в домах, горячей воды в кране и белого унитаза.
От спокойной жизни и крепкого сна.
Освободили от радости и улыбок.
От прогулок с любимым псом.
От возможности идти спокойно по улицам своего города.
Освободили от свободы передвижения.
Они сейчас очень рьяно освобождают Мариуполь, Харьков, Изюм, Херсон от мовного закона. Вместе с жизнями, радостно освобождают местных жителей…

Так возникает вопрос. Какие же вы тогда освободители, если до вашего «асвабаждения», люди жили в тысячу раз лучше?! Я уже не говорю про тех, кто тогда ЖИЛ, а с приходом вас, уже НЕТ…
Автор?
Сеть

0

271

Оккупанты убивают украинских детей. Сознательно и цинично. Наши дети.

Ранение во время обстрела. 18-месячного Кирилла из Мариуполя родители под огнем довезли в больницу. Но медики уже ничем не могли помочь.

Арсений, 14 лет. В голову мальчика попал осколок снаряда. Медики не смогли доехать под огнем, Арсений истек кровью. Его родную тетю убили, а родители чуть не погибли под обстрелами, пытаясь забрать тело своего ребенка.

Алиса из украинского города Ахтырка. Она не дожила своего 8-летия. Во время обстрелов погибла вместе дедушкой, который закрыл ее собой.

Полина из Киева. Погибла при обстрелах на улицах столицы вместе с родителями и братиком. Сестричка – в тяжелом состоянии.

Софийка, 6 лет. Расстреляна в машине вместе с полуторомесячным братиком, мамой, бабушкой и дедушкой. Семья пыталась выехать из Новой Каховки и встретила наступающие российские войска.

Я должна об этом рассказать. В Украине уже более 38 погибших детей. И из-за обстрелов мирных городов эта цифра может увеличиваться прямо сейчас!

Когда в РФ говорят, что не воюют с мирным населением – покажите им эти фотографии! Это лица детей, которые никогда не станут взрослыми.

Сколько еще детей должно погибнуть, чтобы российские войска перестали стрелять и согласились на гуманитарные коридоры?

Скольким еще предстоит истечь кровью и погибнуть от голода, чтобы они перестали уничтожать гражданский транспорт и пропустили гуманитарные миссии?

Такой коридор нужен прямо сейчас в самых горячих городах и селах Украины – сотни детей умирают там в подвалах без еды, медицинской помощи. Связи с ними нет уже неделю, оккупанты расстреливают семьи и волонтеров при попытке выезда или въезда.

Я обращаюсь ко всем честным СМИ мира! Расскажите эту ужасную правду: русские захватчики убивают детей. И делают это сознательно, стреляя на поражение и не пропуская гуманитарную помощь.

Покажите это русским матерям – пусть знают, ЧТО их сыновья делают в Украине.

Покажите эти фото русским женщинам – ваши мужчины, братья, соотечественники убивают таких же детей, как ваши! И вы лично ответственны за смерть каждого украинского ребенка, поскольку даете молчаливое согласие на эти преступления.

Страны НАТО: закройте наконец небо от российских самолетов! Спасите наших детей, чтобы завтра не гибли ваши!

Олена Зеленська, 6 березня 2022

Отредактировано Натали (2022-07-13 02:51:40)

0

272

Це Юля, бойовий медик. Їй 20 років. За два тижні Юлі виповниться 21, і свій день народження дівчина проведе на фронті, як і останніх півтора року.

Учора вона надавала першу допомогу своєму командиру - важке наскрізне кульове поранення в голову. Сьогодні Юля давала своє перше інтерв'ю і трохи хвилювалася перед камерою. Але коли вчора в окопі колола знеболювальне, коли бинтувала пораненого, була максимально зібрана і впевнена. Коли лік йде на секунди, нервувати немає часу. Лише коли бійця забрали до шпиталю, зізнається - присіла і затрусилася.

Мені було цікаво, як мама відреагувала на її рішення піти на війну. А що вона могла сказати? Сама служить! А Юля про свою мотивацію відповіла коротко: "Хочеться бути корисною. Тут дуже потрібні медики."

Дівчина народилася і до 14 років прожила на Луганщині. Але коли почалася війна, сім'я переїхала. Нині підрозділ, де вона служить, боронить Луганщину - Юля майже в себе вдома. І робить все можливе, щоб прибрати із попереднього речення слово "майже".

Цілий день думаю про цю невисоку, худеньку скромну дівчинку. Ні вік, ні стать, ні місце народження, etc не стануть на заваді, якщо ти визначився, хто ти, за кого ти. Все інше - просто відмазки.

Текст і фото: Таня Наконечна

*

Отредактировано Натали (2022-07-15 00:58:35)

0

273

Ирина Говоруха. Взгляните мирным людям в глаза…
Был у меня одноклассник по фамилии Кизяк. Стельмаха не читал, разложить трехчлен на множители – не бум-бум, с учителями пререкался. Зато плюнуть в тетрадь с блестяще написанным сочинением – легко. Опрокинуть стакан воды на акварельные астры – еще легче. Спрятать спортивную форму в туалете – с удовольствием. Мне доставалось от него, как ни от кого другого. Кизяк топтался по моим белым ботинкам, насмехался над подростковыми прыщами, наматывал на люстру новый шарф.
Подобное совершал с елейной улыбкой, с которой в самый раз утешать страждущего или петь в церкви «радуйся, Невесто Неневестная».
Я тогда не знала, что учинять насилие можно с открытым улыбчивым лицом и «честными» добрейшими глазами. Запросто. Шутя. Не улавливала разницу между подлостью и глупостью. Глупость можно содеять случайно, не подумав, а вот подлость – нет. У нее всегда есть хорошо обдуманный план.
На этой войне низости хоть отбавляй. Рашисты воюют с элеваторами, больницами, хлебными полями. Особенно преуспели в ночных ударах по мирному населению. Как же, наверное, радостно выстрелить в спину спящему и безоружному. Бухгалтеру, учительнице химии и пенсионерке. Как же весело лишить жизни тех, кто оружие видел только на картинке. Вот это герои! Настоящие воины и смельчаки. Вступить в рукопашную с украинским спортсменом - кишка тонка, а вот привалить бетоном девятилетнего ребенка и его маму – всегда пожалуйста. Запомнили гады, что ночные обстрелы дают большее количество жертв. Днем в доме могло находиться человек пять от силы (кто на работе, кто в магазине), а ночью все на месте. Мочить одно удовольствие.
Рашистская бесчестность поражает воображение. Видимо, учились по немецким учебникам и перенимали опыт у люфтваффе. Подобным образом действовали немцы восемьдесят лет назад, когда ранним утром бомбили Киев. Чисто выбритый пилот с улыбкой сверялся с картой, а кинооператор с радостью это снимал, чтобы на следующий день во всех кинотеатрах Германии показать «идеально исполненную бомбежку».
Пленка была подписана «объект № 12» и шла перед каждым фильмом. Зрители сидели и считали. Надо же, как здорово - 90 фугасных и зажигательных бомб. Именно в таком количестве обложили полусонный воскресный Киев.
Нет негодяя, который был бы настолько глуп, что не нашел бы ни одного довода, для оправдания своей подлости (Теодор Тернер)
Все, как по писаному. Кизяк оправдывался тем, что ненавидит отличниц, «кремлевские подлецы» - испытывают отвращение ко всем без исключения украинцам. А как их любить, если они свободолюбивы, щедры, отважны? Искренне любят свои дома и даже калитки. Поют «Щедрик» и варят узвар. Выращивают виноград, барвинок, клевер. Говорят вместо магазина – «крамниця», а взамен сирени – «бузок». Конечно, таких нужно мочить, и желательно ночью. Ночью нет возможности взглянуть мирным людям в глаза…
© Ирина Говоруха

0

274

Илья Забежинский. Это не христианство.

Вот эта тема похода на Антихриста, ну что русская армия не просто там денацифицирует, а это борьба апокалиптическая, борьба воплощенного в России добра с воплощенным вне ее злом - я ее сейчас во многих проповедях встречаю: батюшки сплошь и рядом топят про поход на Антихриста с амвонов.

Но это ведь какая-то дичь. Это просто ветхий Израиль. Чтобы победить зло, надо его вырезать. То есть вырезать людей, носителей зла.  Вырезать всех, не оставив ни одного. Не зря сама терминология денацификации означает уничтожение...

Где же наша проповедь, что зло не где-то, а внутри меня? Где это покаяние в своем грехе, который разрушает и меня и мир вокруг меня? Куда они засунули православную покаянную аскетику?

В чем источник этой веры, что антихриста побеждают пушками и танками, и что носитель греха не я, а другие? Которых надо вырезать, и греха сразу же не будет. Мир очистится и наступит тысячелетнее Царство.
Так что ли?
Это Чаплин покойный вместе с Патриархом Кириллом продвигали, идею строительства Православного Царства - здесь и сейчас.

Это ересь.
За этим пустота.

За этим ничего не стоит, кроме хотелок тех, кто это Земное Царство на костях несогласных, проповедует.
За этим нет Евангелия.
И нет аскетического опыта Церкви. Нет христианской антропологии.

Нет Истины, понимаете?
А если нет Евангелия, если нет Истины, то это, получается, и не христианство? Так что ли?
© Илья Забежинский

0

275

.
.
Светлана Чунихина. Фашизм - это слияние народа и фюрера в единое
Посмотрела "Разорванные связи" Лошака о том, как разное отношение к войне делает родных людей чужими друг другу, рушит семьи. Конечно, это не новое явление. У войны две стороны и граница между ними проходит как попало, но всегда по живому. И у каждого как бы своя правда, этот за царя, этот за революцию, и оба готовы отдать жизнь за веру в лучшее будущее.
Но тут другое. Другой тип конфликта и другая природа разрыва.
Те, кто за войну, в фильме Лошака говорят двумя голосами. Один голос казённый: на Россию готовилось нападение, мы защищаем свою страну, надо поддерживать своих, НАТО завидует нашим ресурсам и нашей духовности. Говоря казённым голосом, люди как правило улыбаются. И часто смотрят в потолок, будто вспоминают нужную формулировку.
Но был и другой голос. Этим голосом люди говорили о своих горестях, страхах, унижении русской повседневностью. О боли от разрыва с близкими людьми. Одна героиня так и сказала - во мне борются два человека.
Хотя на самом деле в ней борется человек и телевизор.
Телевизор заполняет внутренний мир людей и не оставляет там места ни для чего личного, даже для любви к детям.
Это фильм о разорванной связи с самим собой. Человека с его ценностями, его приватностью, его бессознательным, его реальным жизненным опытом.
Был такой фильм, не помню название, с Кидман, довольно дурацкий. Там у каждого человека была душа в виде животного, которое всегда было рядом, было самой его сутью. И тут некая корпорация не помню зачем, но в корыстных целях, стала похищать детей, чтобы с помощью "специальной операции" отсечь человека от его животного-души. Это не сулило смерти, но и жизнь как бы заканчивалась. Мне кажется, российская пропаганда делает с людьми что-то такое.
Фашизм с психологической точки зрения - это слияние народа и фюрера в единое, "более совершенное" тело. В этом слиянии обе стороны находят свое утешение, опьянение, обезболивание, ошибочно принимаемое за долгожданное исцеление.
И может показаться, что в России сейчас тоже происходит такое слияние. Люди, забыв себя, отдаются во власть спасительной коллективной фантазии о величии.
Вот только слиться им не с кем. Вместо грандиозной фигуры фюрера, готового объять свой народ, там ФСБ-шная пустышка, картонная декорация, операция прикрытия.
Российский фашизм - это слияние разорванных людей с пустотой.
© Светлана Чунихина

https://youtu.be/5qmQs2LbnaE

0

276

Дмитрий Чернышев. Роль личности в истории русского языка
Ни один человек в истории не сделал столько для сокращения ареала русского языка, как Путин. Русский язык был родным или вторым языком для четверти миллиарда человек. И вот на наших глазах он становится проклятым языком. От него отказываются все большое количество людей — в Грузии, в Украине, в Казахстане, в Латвии, в Литве, в Эстонии. За границей дети не хотят учить язык родителей. Язык ненависти и агрессии. Язык самолюбования и презрения.
Практически то же самое было и с немецким языком. Это был язык науки и философии. Он был очень распространен в Штатах. Практически в каждом городе выходила газета на немецком. В Нью-Йорке их было двенадцать. На сегодняшний день потомками немецких иммигрантов считают себя почти 50 млн человек. Это больше, чем американцев английского происхождения. Существует даже городская легенда, согласно которой немецкий едва не стал государственным языком США – для принятия соответствующего законопроекта на голосовании не хватило всего лишь одного голоса, и голос «против», якобы, отдал немец по происхождению Фредерик Муленберг.
Но в 1917 году США вступили в Первую мировую войну и говорить по-немецки стало непатриотично. Хот-дог стали называть хот-догом именно во время войны. До того он назывался «франкфуртер». Немцы начали менять фамилии: Шмидт превратился в Смита, Шнайдер — в Тэйлора, Мюллер — в Миллера. А многие штаты запретили публичное использование и изучение немецкого. В Огайо, Айове и Небраске преподавание немецкого было запрещено даже в частных школах. В 1923 году Верховный суд США отменил эти законы как противоречащие Конституции (процесс «Мейер против Небраски»). Однако отменить последствия антинемецкой истерии было уже невозможно. Немецкий практически исчез из публичного употребления. А потом немецкий язык добил Гитлер. Ничего вам это не напоминает?
И вы можете сколько угодно говорить, что русский язык тут ни при чем, что он не виноват, что на нем врет Путин, на нем Киселев обещает уничтожить Америку ядерным ударом, а Шейнин бегает по студии с ведром с надписью на русском.
От реальности нельзя убежать — на русском языке отдаются приказы стрелять по Мариуполю. И на русском языке солдат хвастается, как он  пытает пленных: «Видела, розочка, когда распускается, как открывается?»
© Дмитрий Чернышев

0

277

Я срываюсь  с земли , 
                                  Прошу помогите! 
Я лечу в темноту,  там где души убитых истошно вопят.
Нет, они не молчат ! Что ты ?
Слушай , да! Слушай!…
Прошу,  не смешите!
Говорят ,  после смерти есть ад?
Нет! На нашей земле сейчас ад !

Да, на нашей «пшеничной земле»
Где всегда колосились хлеба золотые
полногрудые девы в стога собирали большой урожай.
Терпкий вкус , тёплый пар и цветы васильки  полевые. 
Там теперь чёрный дым и вселенский безумный пожар!

Я не смею просить небеса о каких-то поблажках.
Да , я помню и Сербию, помню Ирак , и Судан ….
Но! Простите меня , так же «страшно  убитые  братья» 
Только после потерь взираешь «по сторонам».

Никому не желаю столкнуться  с «военной машиной»
Что катком беспощадным «мурует» в асфальт не щадя.
Мир ! Очнись ты?! За нами буду другие
Ведь по чести « О Донбасе» тоже не думала я !!!

И теперь мне « и  жутко , и больно»,
И хочется выть словно зверю.
Только вой мой , похоже,  «Тихое эхо времён»
Соучастник  любых мировых  преступлений
Каждый , уши закрывший , слыша  чей-то чужой « поминальный мучительный звон»

14.07.22

Иногда мне кажется , я уже очерствела и привыкла ко всему … но! Снова жертвы и снова слёзы градом … беспомощные , безисходные …
Ольга Дьяченко

0

278

Доброго вечора, ми з України 😉

Для тих хто не з України, але почав розуміти де знаходиться ця велична країна:

🇺🇦 Україна — це найбільша з країн, що повністю знаходяться в Європі.

🇺🇦 Міжнародний український гімн складається всього з шести рядків (чотири у віршах і дві в приспіві). Решта рядків гімну вважаються політично некоректними. (наприклад, “Станемо, браття, в бій кривавий від Сяну до Дону” має на увазі, претензії Україні на територію Росії та іншого "сусіда").

🇺🇦 Українська мова є однією з найпоширеніших мов в світі (фахівці розрізняють близько 7000 мов ) і за кількістю носіїв займає 26-те місце. Також вона є другою за поширеністю серед мов слов’янського походження.

🇺🇦 Також українска мова зайняла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Її визнали третьою найкрасивішою мовою у світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія і побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі  у Парижі.

🇺🇦 Україна посідає четверте місце у світі за кількістю громадян з вищою освітою. Населення України належить до найбільш освічених, а кількість людей з вищою освітою на душу населення — вища за середньоєвропейський рівень.

🇺🇦 Найстарішим навчальним закладом Східної Європи вважається Києво-Могилянська академія.

🇺🇦 Перший друкований буквар, виданий українським автором, мав назву «Наука до читання й розуміння слов’янського письма». Він вийшов в світ у  Вільнюсі.

🇺🇦 Запорізька Січ — суспільно-політична та військово-адміністративна організація українського козацтва — по праву вважається одним з перших демократичних утворень у світі.

🇺🇦 Найперша Конституція в світі створена - Пилипом Орликом. 5 квітня 1710 р і мала назву «Конституцію ПРАВ і СВОБОД війська Запорізького». У США Конституцію прийняли в 1787 р., у Франції та Польщі тільки в 1791 році.

🇺🇦Армії УПА поставили абсолютний рекорд, утримуючись на фактично окупованій території майже двадцять років. Технології та методи українських вояків вивчали навіть кубинські повстанці Фіделя Кастро.

🇺🇦 Найдовший музичний інструмент у світі – це українська трембіта. Її довжина може досягати чотирьох метрів, а її звуки чутні більш ніж за десять кілометрів.

🇺🇦 Найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю (поступається лише Мамонтовій печері в США) - носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі.

🇺🇦 На території України зосереджено 1/4 всіх запасів чорнозему на планеті.

🇺🇦 Найдавніша відома ученим мапа, а також найстародавніше поселення Homo Sapiens знайдені в Україні: у с. Межиріччя Рівненської області. Їм близько 14,5-15 тис. років. Мапу вибито на кістці мамонта.

🇺🇦 Територією України пролягав один з найбільших історичних транспортних шляхів — «шлях із варяг у греки» — система річкових шляхів і волоків між ними завдовжки 3 тис. км, що пов’язувала північні землі Давньої Русі з південними руськими землями та Балтійське море з Чорним. Протягом усієї давньої історії Україна-Русь виступала мостом між світами Східної Європи і Давнім Сходом, Європою античною, візантійською і латинською.

🇺🇦 З 12 лавр світу 4 знаходяться в Україні. Три православні та одна греко-католицька.

🇺🇦 Україна займає місце в трійці світових лідерів з виробництва меду. Також є одночасно першою в світі з виробництва меду на душу населення.

🇺🇦 Найглибша у світі станція метро знаходиться у Києві.

🇺🇦 Найкоротша головна вулиця, але в той же час одна з найширших і мальовничих — вулиця Хрещатик у столиці України Києві.

🇺🇦 Одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень — це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. Зазвичай на Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів.

🇺🇦 Одна з найбільших пустель Європи знаходиться саме в Україні.

🇺🇦 Український “Південмаш” (Дніпропетровськ) виробляє найбільш екологічно чисті ракети-носії в світі.

🍔 Третій найвідвідуваніший у світі Макдональдс — у Києві, біля залізничного вокзалу. Цей заклад незмінно потрапляє до п'ятірки найбільш жвавих Макдональдсів світу.

❗І це ще навіть не вершечок айсбергу, далі буде 💙💛

0

279

0

280

ЯК В УКРАЇНІ ОДНИМ ЖЕСТОМ ПОДЯКУВАТИ ВІЙСЬКОВОМУ, ЯКЩО НЕ ВДАЄТЬСЯ ПІДІБРАТИ СЛІВ

Автор: Анна Покровская

Українці часто бачать військових у супермаркетах, на пошті чи просто на вулицях. Багато хто хоче висловити велику подяку захисникам та захисницям країни, але не завжди можуть підібрати слова. Щоб допомогти людям, в Україні ще 2018 року з'явився жест подяки та поваги військовим.

Жест полягає в тому, що людина прикладає праву долоню до серця, коли бачить захисника України. Це може бути просто на вулиці, в кафе, на роботі або в транспорті. Так українець висловлює подяку за те, що військовий, рятівник чи медик захищає країну від ворога.

Цей жест з'явився у рамках національної кампанії "Завдяки тобі". Окрім особистої подяки військовим, фото із правою долонею у серця українці викладають і в соцмережах. Фотографії вони підписують хештегом #завдякитобі та фразою, адресованою захисникам країни. Наприклад: "Дякую, що мама поливає огірки вечорами, а не ховається в підвалі" або "Дякую, що я повернулася додому, завдяки тобі".

Організатори кампанії кажуть, що військовим дуже важливо бачити подяку українців. Вони пройшли через страждання, поранення, смерть товаришів заради свого народу, якому служать. Військовим важливо знати, що їх цінують.

відео: @zavdyakytobi

.

Отредактировано Ирина (2022-07-18 18:55:43)

0